Pelvic release

Een pelvic release, ook wel genoemd yoni of lingam release,  helpt je bij het herstellen van de verbinding met je bekkengebied. Het woord pelvic betekent ‘van het bekken’ en release betekent ‘bevrijden, loslaten, ontspannen’. Een pelvic release richt zich op het losmaken van spanning of blokkades in het bekkengebied. Het bekkengebied omvat de lage buik, pubisregio/schaambot, liezen, genitaliën en bekkenbodemspieren.

Behandelen van blokkades

Blokkades in het bekkengebied hebben verschillende oorzaken, waaronder stress, trauma, (onprettige) seksuele ervaringen, vastgezette emoties of beperkende gedachten en patronen. Het weefsel verhardt, verkleeft en wordt uiteindelijk pijnlijk of verdoofd. In feite gebeurt dit in ons hele lichaam, maar onze bekkenbodem is een plek waar stress of trauma zich snel manifesteert en wordt vastgehouden.

Ik maak gebruik van myofasciale release technieken. Dit zijn milde, rustige aanrakingen, die ik geef met volledige presentie en aandacht, in totale  afstemming met jou. De behandeling is erop gericht verklevingen en verhardingen in het spier-fascia weefsel te verzachten. Hierdoor kan er ook op energetisch en emotioneel niveau release en ontspanning plaatsvinden. Daarnaast worden, door de bewuste aanraking, jouw bekkengebied en genitaliën ‘in kaart gebracht’, waardoor meer bewustzijn en gevoel ontstaat. Bij een pelvic release gaat het niet om opwekken van seksuele energie, ook is het niet een erotische uitwisseling.

Voor wie?

Een pelvic release kan voor iedereen goed zijn. Het vertelt over hoe het is met je bekken(bodem) en genitaliën en brengt je daarmee bewustzijn over een belangrijk gebied in jouw lichaam.

Daarnaast kan een pelvic release ondersteunend zijn als

 • je geen verbinding voelt met of weinig of niets voelt in je bekkenregio/genitaliën
 • je last hebt van pijn in bekken- of genitale regio
 • je problemen ervaart bij of na seks, zoals pijn of kramp
 • penetratie niet lukt of niet prettig is
 • je onzekerheid of angst hebt voor, tijdens of na seks
 • je last hebt van erectiestoornissen of premature ejaculatie
 • je na een bevalling heling nodig hebt (scheur, knip, traumatische bevalling)

 Effecten van een pelvic release

 • Gezonde, sensitieve, ontspannen genitaliën
 • Je ervaart meer gevoel in je genitaliën (minder verdoofd), waardoor je meer kunt genieten van seks
 • Je bekkenbodemspieren voelen meer ontspannen (waardoor o.a. urineverlies of premature ejaculatie mogelijk kunnen oplossen)
 • Je pijnklachten in bekkenregio en lage rug verminderen
 • Je voelt je seksuele energie vrijer stromen of hebt er meer controle over
 • Je bent meer in verbinding met je creatieve bron en innerlijke wijsheid (minder in je hoofd)
 • Je voelt je steviger in je basis, meer gegrond
 • Je kunt beter voelen wat je wel of niet prettig vindt en bent je meer bewust van je grenzen

Een behandeling bij Ubuntu Bodywork

Een sessie begint altijd met een (uitgebreide) intake en uitleg. Voorwaarde voor een pelvic release is een veilige setting, daar besteed ik dan ook veel aandacht aan. Zowel voor jou, als voor mij als behandelaar. De behandeling verloopt in stappen, waarbij ik aanrakingstechnieken gebruik gericht op het bekken, de buik, liezen en genitaliën. Elke ‘stap’ stem ik met jou af. Na afloop bespreken we de sessie en geef ik eventueel tips om thuis mee verder te gaan. Tijdens de sessie kun je er zelf voor kiezen of je geheel of gedeeltelijk ontkleed bent. Ik houd mijn kleding altijd aan.

Soms heeft een pelvic release meer voorbereiding nodig. Als dat bij jou zo is, kunnen we in gesprek gaan hoe we dit kunnen vormgeven in één of meerdere sessie. Het is ook mogelijk pelvic release te leren toepassen op jezelf (self-release) of samen met een partner te komen.

Het is fijn om van tevoren af te stemmen wat een pelvic release voor jou kan betekenen. Neem daarom gerust contact met me op, ook als je nog meer informatie nodig hebt.

 

Your task is not to seek for love,

but merely to seek and find all the barriers within yourself

that you have built against it.

Rumi

Wil je meer informatie, neem dan contact met me op.